Haber

İmamoğlu: İstanbul için adalet, Türkiye için adalet

Maltepe, Kadıköy, Ataşehir ve Ümraniye ilçelerini birbirine bağlayarak 1,7 milyon nüfusa hizmet verecek Dudullu-Bostancı Metro Hattı hizmete açıldı.

açılışa; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve YETERLİ Partisi Genel Başkanı Meral Akşener de katılıyor.

Açılışta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu konuşuyor. İmamoğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

“Ağustos 2022’de başladığımız 150 günde 150 projenin son açılışındayız. Biraz hızlı gitsek de 150’nci değil 190’ıncı projeyi birlikte açıyoruz. Hepinizin huzurunda canı gönülden tebrik ediyorum.” emeği geçen tüm meslektaşlarım.

Sadece ülkemizin değil, Avrupa’nın en büyük şehrinin belediye başkanlarının da geçmesi gereken bir sınav var. Bu sınavı geçemezlerse tüm dersleri okusalar dahi dersten kalırlar. İBB’nin en değerli sınavı metro testidir. Metro uygarlığın egemen olduğu düzeydir. Önde gelen birçok şehir bu yarışta İstanbul’u geride bıraktı. Bu yüzden göreve gelir gelmez metronun yapımını İstanbul için bir namus meselesi haline getirdik. Bu bahiste ne dünyanın ne de Avrupa’nın gerisinde kalamadık ve görevdeki zamanımızın yarısını metroya ayırdık. Hayata geçirdiğimiz metro 46,2 kilometreye ulaştı, daha fazlasının da üretimi devam ediyor.

Metronun yapımında bütün liderlerin emeği var ama ben listeye girmeyeceğim. Liderlerimizin bir kısmı kilometreden bahsederken, bir kısmı metre ile ölçülüyor. Sabırla devam edeceğiz.

Ne derler bilir misiniz, “Dikkat edin insan yerin altını görmesin. Alt yapıya değil, üst yapıya yatırım yapın.” Çok şükür ikisini birlikte başardık. Bu 46 kilometrede emeği geçen bizden önceki liderlere teşekkür ediyorum. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Bu iktidar sayesinde Türkiye’de rakibe teşekkür etmek, rakibi tebrik etmek tarih oldu. “Aman teşekkür etme, hepsini ben yaptım, benden önce bir şey yoktu” zihniyetiyle karşı karşıyayız.

AKP’li bir abimizin mahallesinde yaptığımız açılış töreninde değerli kardeşim teşekkür etti diye bir şey olmadı. Ben hak edenlerden olmadım, olmayacağım. Bu yüzden sadece teşekkür etmeyeceğim, ağız dolusu teşekkür edeceğim. Devlet sürekli ayakta, bugün birkaç yıldır konuşanlar tarihte bir kum tanesi gibidir. Dediğim gibi istatistikleri severim ama ayrıntılara girip kalbini kırmayacağım. Muhtemelen bu istatistiksel bilgileri ifşa etmek gerekli, ancak bunu başka şekillerde yapıyoruz. Çünkü benim derdim kimseyi karalamak değil, kendimizi öne çıkarmak ve bu asla olmayacak. Çünkü bu cennet topraklar hepimizin.

Milletin bize verdiği görev bu kadar basit ve anlaşılır. Bu basit otoriteyi sindiremez ve milletin seçtiği kişi olarak millete hakim olmaya çalışırsanız, İstanbul’un bu saf yönetimini ele geçirmek için her türlü kumpasları kurmaya çalışırsınız. Yaratmak istedikleri tam bir demokrasi krizi. Yapmaya çalışırsın, yapmak istersin, ahlakın o parçası olabilirsin ama ben burada söylüyorum. Milletimiz size bunu yaptırmaz. İstanbul için adalet, Türkiye için adalet” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu